Om Oss

HÅLLBAR UTVECKLING

Med mer än 170 års gemensam erfarenhet ur företagen Sörling och Ilsbo har vi utvecklats från vagnssmedja till modern påbyggnadsindustri och är idag en av Nordens ledande påbyggnadstillverkare och påbyggare av lastbilar och kompletta släpfordon. Våra produkter säljs främst på den nordiska marknaden och Schweiz, men export sker även till andra länder inom och utom Europa.

Vi bygger våra på produkter på tre kärnvärden. Kunskap – vi vet att våra produkters kvalitet och funktion är en avgörande del i våra kunders vardag, därför gör vi vårt yttersta för att ständigt utveckla och förbättra dem. Hållbarhet – vi lägger stort fokus på hållbarhet, vilket för oss handlar lika mycket om kvalitet och lång livslängd, som att minska vårt klimatavtryck genom att exempelvis arbeta för att konstruera så lätta och bränslesnåla ekipage som möjligt. Flexibilitet – vi skräddarsyr våra lösningar i samarbete med våra kunder för att de ska fungera optimalt.

Allt detta innebär att du som kund till Sörling alltid kan vara säker på att få rätt kvalitativ utrustning som passar precis rätt till varje transportuppgift.

1919

Jonas Gunnar Höglund och Fredrik Höglund startar Bröderna Höglunds smides- & mekaniska verkstad.

1923

Johan Sörling startar Sörling i Rosersberg. Verksamheten får tidigt en inriktning mot transportsektorn som expanderar med bilismens intåg.

1993

Ilsbo Industrier förvärvar J. Sörling AB och företaget flyttar till Knivsta.

2007

Ett gemensamt företag bildas efter att de två företagen under lång tid arbetat under marknadsnamnet Sörling-Ilsbo. Det nya företaget blir en del av koncernen Inducore.

2017

Sörling investerar i en toppmodern fabrik med robotvets och måleri i Jelcz.

2021

Nästa generation av Goldstar, Multistar, Opal och Silverstar lanseras – med produktion i både Knivsta och Jelcz-Laskowice.